Без промени в столичния бюджет за пътища през 2010 година

Няма да има промяна в бюджета на Столичната община за строителство на пътна инфраструктура през 2010 година и въпреки кризата те ще останат на равнищата от тази година. Това съобщи в сряда зам.-кметът по инвестициите и инфраструктурата Ирина Савина.

През 2009 година Столичната община предвиди в бюджета си 43.5 милиона лева за ремонт, поддръжка и изграждане на пътни артерии на територията на общината. По думите на Савина кметството разчита много и на "свежите пари" за инфраструктура, които ще постъпят от структурните фондовете на ЕС. София кандидатства пред ЕС основно по проекти за удължаване на софийското метро.

Общината подписа и договор за кредит с Европейската инвестиционна банка за 80 млн. лева за строителство на 6 кръстовища на две нива.

Въпреки множеството предизборни обещания на премиера Бойко Борисов, столичните общинари все още нямат ясна представа колко пари ще даде държавата на града през следващата година. Това стана ясно от изявленията на Савина. Зам.-кметът не пожела да съобщи още какви схеми се готвят и за замяна на изтичащия договор за ремонт на улиците в София.

Според нея този въпрос трябва да се реши от новия кмет. През следващата година Столичният общински съвет ще трябва да реши и как ще се ремонтира бул. "Цариградско щосе".

Зимната поддръжка на пътищата в София ще се координира от районните кметове.

Споделяне

Още от Бизнес