Без топла вода остава центърът на София от 5 до 9 август

Без топла вода ще останат живеещите в централната част на София от 5 до 9 август заради инсталирането на нова турбина в ТЕЦ-София, предупредиха в петък от столичното парно и се извиниха на клиентите си за причиненото неудобство

 

Потърпевши ще са жителите на ул. "202”, надлез "Надежда”, бул. "Скопие”, ул. "Габрово”, бул. "Константин Величков”, бул. "Сливница”, ул. "Опълченска”, бул. "Ген.Тотлебен”, бул. "Пенчо Славейков”, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви”, бул.”Данаил Николаев”, бул.”Константин Стоилов”, ул.”Индустриална”, ул.”Заводска”, както и в кварталите "Банишора”, "Фондови жилища” и част от квартал "Света Троица” (до бул.”Димитър Петков” и ул. "Майор Векилски”).

 

Възможно е на 5 август да има временни смущения в подаването на топла вода за клиентите на компанията, поради технологичните превключвания, които трябва да бъдат извършени по топлопреносната мрежа, с цел прехвърлянето на възможно най-много потребители на топлинна енергия към другите работещи централи.

 

Монтажът на модерната турбина за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия в най-старата топлоцентрала на столицата, чиято инсталационна мощност за производство на електроенергия е 40 MВ и 80 MВ топлинна енергия. Новото съоръжение ще даде възможност да бъде повишена производителността на ТЕЦ-София и намалена консумацията на природен газ.

Споделяне

Още от България