Без вода останаха болници в София заради ударен строеж на кръстовище на две нива

Ударното строителство на кръстовището на две нива между бул.”Акад.Иван Ев.Гешов” и ул.”Св. Георги Софийски” за втори път остави без вода шест ключови болници в София. Това са Медицинска Академия, Военно-медицинска Академия, Специализираната болница за активно лечение по детски болести - София, Университетска болница “Св. Иван Рилски”, Центърът по хигиена и Инфекциозна болница.

Аварията е станала около 16.30 часа, когато валяк на строителната фирма е минал през спирателен кран. Това е наложило прекъсването на водоснабдяването в региона, съобщиха от “Софийска вода”. Засегната е и малка част и от кв. “Кривата река”.

 

Екипи на ВиК-дружеството работят по отстраняване на аварията.

 

Междувременно е осъществена и директна връзка с потърпевшите от прекъсването болници, като е осигурено алтернативно снабдяване с водоноска, така че да не се засегне нормалния им ритъм на работа.

 

Според предварителните очаквания възстановяването на авариралия спирателен кран ще отнеме около два часа и водоподаването ще бъде нормализирано до 19 часа тази вечер.

 

Това е втора авария, която оставя тези болници без вода заради експресното изграждане на кръстовището на две нива. Предишната стана на 17 ноември.

 

В същото време въпреки снега и лошото време строителите от “Балканстрой” бързат да направят кръстовището, като официалното откриване е планирано за 8 декември. Днес се полагаше асфалт по едино от локалното платно, видя Mediapoоl.

Споделяне

Още от България