Бездимни цигари вече се продават в България

Джордж Маргонис, генерален мениджър на "Филип Морис България", представи новия продукт

България стана 32-ата държава, в която започна продажбата на устройството за нагряване на цигари и бездимното им пушене "Айкос" (IQOS) на гиганта "Филип Морис". Компанията откри в столичния мол "Парадайз" своя първи специализиран магазин, в който се предлагат както устройството, така и специално обработените тютюневи стикове за зареждането му.

IQOS е плод на над 10-годиншии научни изследвания, извършени от повече от 400 биохимици, инженери, токсиколози, фармаколози и много други експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур. Новата технология е разработена в Швейцария в партньорство с над 60 стартъп компании.

"Ние сме убедени в каузата на нашата компания за изграждане на бъдеще без дим и вярваме в нашата мисия да допринесем все повече пълнолетни потребители да преминат към бездимните алтернативи“, заяви при откриването на магазина Джордж Маргонис, генерален мениджър на "Филип Морис България". Той допълни, че само за 3 години над 3.7 милиона мъже и жени по света вече са спрели да пушат и са избрали да преминат към "Айкос".

"Преминаването към бъдеще без дим е пробив в тютюневата индустрия и е най-мащабната трансформация в 170-годишната история на "Филип Морис Интернешънъл“, каза Маргонис и изрази увереност, че България много скоро ще стане част от едно по-добро бъдеще. 

Високотехнологичната система за бездимно пушене поддържа и контролира температура до 350 градуса, необходима за оптимално нагряване тютюна, без да достига температурата на горене. Специалните тютюневи стикове, съдържащи уникално обработен висококачествен тютюнев бленд, са разработени за употреба само с "Айкос". При нагряването им се отделя пара с аромат на истинския тютюн и никотин. За разлика от цигарите, поради липсата на изгаряне, при употребата на тютюневите стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел. Те имат и по-слаб мирис в сравнение с пушенето.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес