Безкръвни операции със зелен лазер в столична клиника

Поредица от манипулации с ултрамодерена лазерна технология за отстраняване на аденом на простата бяха извършени в четвъртък и петък в столичната Хил клиник от водещия хирург д-р Фернандо Санча.

Уникалната технология на зеления лазер позволява изпаряването на уголемената простата и тъй като процедурата е безкръвна, пациентите могат още на следващия ден да се върнат към всекидневните си занимания.

При тази технология лазерната енергия буквално "изпарява" простатната тъкан, като светлината се поглъща от хемоглобина, чиято температура се увеличава и започва да загрява съседните тъкани. Водата в тях се нагрява, образуват се балончета, които създават натиск в съединителната тъкан и се пукат. Този процес се повтаря в различните дялове на простата, докато се постигне пълното ѝ изпаряване.

Всеки месец д-р Санча консултира и оперира в Хил клиник и вече повече от 500 пациенти са преминали през иновативните процедури.

"За моя радост Зеленият лазер е оперативна технология, която придобива все по-голяма популярност сред медицинската общност, благодарение на изключително добрите резултати. С удоволствие ще споделя своя опит и практически ще покажа решението на няколко много тежки медицински казуса с доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза.", съобщи преди сесията д-р Санча.

На демонстрационната сесия на д-р Санча присъстват български и немски уролозии. "Избрах българската Хил клиник като един от най-добрите демонстрационни центрове в Европа и за мен ще е чест да наблюдавам работата на д-р Санча. Интересувам се от безкръвния и изключително ефективен зелен лазер като съвременен метод за лечение на най-често срещаният проблем при мъжете в зряла възраст – увеличената простата“, коментира д-р Ян Ебинг от Университетската болница Шарите в Берлин.

"При нас годишно лекуваме 800 000 пациента и голяма част от тях биха могли да се възползват от това щадящо лазерно лечение", допълни той.

Споделяне

Още от България