Безмитните магазини ще работят до изтичане на разрешенията им

Евентуалното приемане от парламента на промените в закона за акцизите, с които се затварят безмитните магазини по сухопътните граници на страната, няма да доведе до незабавно спиране на работата им, съобщиха за Мediapool от министерството на финансите.

Те ще продължат да работят до изтичане на разрешенията им. Досега издадените документи са с най късен срок до края на 2005 година.

Финансовият министър Милен Велчев поиска затваряне на безмитните магазини като мярка за борба с контрабандата, след получилия скандална известност доклад на МВР за връзки на политици и магистрати с мафията през април т.г.

Днес от "Принцес Кореком" съобщиха, че имат готовност да инвестират веднага 500 хиляди долара в двата си безмитни магазина на ГКПП Калотина.

За реализиране на този проект дружеството очаква изясняване на собствеността на земята в пограничната зона. В момента магазините, които се намират на граничния пункт Калотина - вход и изход, са малки павилиони, а компанията планира да ги превърне в модерни магазинни комплекси.

"Принцес - Кореком" е сключило договор със световния дистрибутор на цигарени изделия, алкохолни напитки, козметика и хранителни стоки "Хайнеман".

Другите два магазина на дружеството - на ГКПП Кулата и на Капитан Андреево, ще бъдат постепенно реновирани и превърнати в модерни магазинни комплекси. "Принцес - Кореком" е собственост на турския безнесмен Суди Озкан, който притежава и хотел "Принцес" в София.

Суди Окзан имаше конфликт с комисията по хазарта към министерството на финансите заради отказа да бъде лицензирано притежаваното от турския бизнесмен казино в хотел "Хемус" в София.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?