Безплатен интернет в театри, университети и градския транспорт до края на 2013 г.

Над 4000 точки за свободен интернет достъп ще има на територията на страната до края на 2013 г., съобщиха от оператора "Виваком" по време на провеждащата се в четвъртък в София конференцията за бъдещето на информационните технологии в Европа.

Така за година телекомът смята да продължи с тенденцията от 2010 г. към момента да създава годишно по около хиляда точки за ползване на интернет без парола и заплащана не генерирания трафик в различни градове на страната. В момента над 3 хил. обществени места в цяла България имат свободен достъп до интернет. Сред тях, освен магазините на оператора, са софийското летище, жп гарите в столицата, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица, цели пешеходни зони и паркове в София, Морската градина в Бургас и централния плаж, вериги заведения и линии на междуградския транспорт. В Пловдив предстои покритието с безплатен Wi-Fi на парк Каменица, посочват от "Виваком".

 

В София и Бургас експериментално с безплатна интернет връзка са захранени и колите по най-дългите автобусни линии в двата града. Ако интересът към безплатен интернет в градския транспорт бъде посрещнат положително от гражданите, телекомът има готовност да разшири проекта и в останалите линии, както и в други заинтересувани общини.

Споделяне

Още от Бизнес