Безплатен телефон за клиентите си пусна "Софийска вода"

Лабораторията в пречиствателната станция "Бистрица"

Безплатен денонощен телефон 0800 121 21 за обслужване на клиентите си, пусна концесионерът на софийската ВиК-мрежа – "Софийска вода" в Световния ден на околната среда 5 юни, който дружеството отбеляза под мотото "свързване на хората с природата“,

Така "Софийска вода" стана първия воден оператор в България, който въвежда безплатната услуга. Клиентите му ще могат по всяко време да получават по телефона информация за потреблението и сметките си, да подават самоотчети за водомерите и да подават сигнали за аварии.

Средно месечно 35 хиляди клиенти звънят в денонощния център на концесионера, който отчита най-високо ниво на приетите обаждания в кол центровете.  Процентът приети обаждания за по-малко от 30 секунди, е също сред най-високите - 90%.

От компанията "Веолия", която държи 77.1 на сто от капитала на "Софийска вода, допълват, че инвестират в кръговата икономика, като така допринасят за превръщането на София в по-чист и модерен град 

В понеделник, в Световния ден на околната среда, компанията представи в пречиствателната си станция за питейна вода в Бистрица модерен лабораторен комплекс за следене на качеството на доставяната за софиянци питейна течност. Апаратурата е сред най-добрите в България.

Иновативната лаборатория за анализ на качеството на водата в пречиствателната станция в Бистрица работи по надеждни методи за анализ, модерно и прецизно оборудване. Тя следи 80 различни показателя на водата като съдържание на йони, пестициди, въглеводороди, метали, микробиологични показатели и др.

От "Софийска вода" заявиха желанието си да инвестира повече във високотехнологично оборудване, за да се разработват допълнителни нови методи за анализ, и да допълни вече направените инвестиции от над 1 млн. лв. през последните шест години с още 1.880 млн. лв. до 2021 г.

Ползите от непрекъснатото подобряване на лабораторния комплекс в съответствие с най-добрите световни стандарти са за всички жители на София. Благодарение на технологиите, ще бъде възможен още по-прецизен и обстоен анализ на качеството на водата, посочиха от ВиК-оператора.

Споделяне

Още от Бизнес