Безплатна музикална програма в столичните паркове през почивните дни

Безплатна музикална програма в столичните паркове през почивните дни

Музикални и детски програми ще има в Борисовата градина, Градската градина, Южен парк и парка"Заимов"през почивните дни.  Събитията са част от лятната културна програма на Столична община.

На 22 август (петък) от 18.30 ч. на лятната естрада в Борисовата градина  ще се състои концерт на Alexandroff Ragtime Band.

На  23 август от 18.30 ч.на същата сцена ще бъде представен  музикално - поетичен спектакъл по Пейо Яворов и Олав Хауге– „Да бъдеш или да не бъдеш на 36”, представен от музикална формация „Фроя Проект”. Събитието е посветено на 100-годишнината от смъртта на поета Пейо Яворов и 20-годишнината от смъртта на норвежкия поет Olav Hakonson Hauge. Участват български и норвежки артисти и музиканти.

На 24 август (неделя) от 19ч. в парк "Владимир Заимов" (пред театър "София") ще се проведе осмият концерт от цикъла "Остров на музиката" с участието на Биг бенд Стара Загора и Венци Благоев – тромпет, а следващата събота, на 30 август е заключителният концерт от "Остров на музиката", на който ще се представи Джаз формация "София" с художествен ръководител Бойчо Дечев.

В три последователни дни ще се проведе фестивал  „Камерна класическа музика на открита сцена”.

Неговото издание започва на 29 август (петък) от 11.00 ч. на лятната естрадав Борисовата градина  а същия ден и на  същата сцена от 18:30ч. почитателите на кънтри музиката могат да присъстват на концерт на групата Lilly of the West.

Софийски духов оркестър ще зарадва своите фенове с концерти на 29 август (петък) 18:00ч. в Градската градина, 30 август (събота) на лятната естрада в Борисовата градина от 18.00ч. и на 31 август (неделя) пред Народен театър „Иван Вазов” от 18:00ч.

Споделяне

Още от Общество