Отговор от “Пампорово” АД

Безплатните ски карти за властта били свързани със служебните им задължения

Безплатните ски карти за властта били свързани със служебните им задължения

Безплатните карти за лифтовете в курорта Пампорово за представители на правителството и парламента, както и за членове на техните семейства, били свързани с изпълнение на служебните им задължения. Това става ясно от отговор на изпълнителния директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков в отговор на запитване на Mediapool.

През 2010 г. Беляков е подписал заповед, която дава право на министър-председателя, министри, народни представители и членове на техните семейства да получат при поискване безплатни лифт карти за дневно и нощно ползване на всички съоръжения в курорта Пампорово.

“Специалният режим за издаване на лифт карти на държавни служители е с цел улесняване на тяхната работа и във връзка с техните служебни задължения. Писмените правила, които “Пампорово” АД е въвело целят ограничаването на злоупотребите в тази посока”, се казва в обяснението на Мариян Беляков за преференциите, предвидени за властта.

Какво общо има ползването на лифтове и карането на ски в Пампорово със служебните задължения на министрите и депутатите не става ясно. Още по-необясним е фактът, че безплатни карти са предвидени и за техните роднини.

В заповедта на “Пампорово” АД е посочено, че картите за представителите на властта се издават след съгласие на мажоритарния собственик Цветелина Бориславова или прокуриста на инвестиционния ѝ фонд “Си Ес Ай Еф” (CSFI) Диян Станчев.

Мажоритарен собственик на “Пампорово” АД (38.74%) е фондът “Си Ес Ай Еф” на Бориславова, допреди няколко години спътница в живота на премиера Бойко Борисов. Още 30.05% от акциите на комплекса се контролират от Бориславова чрез дружеството “Перла Мениджмънт” ООД, което се управлява от прокуриста на “Си Ес Ай Еф” - Диян Станчев. Икономическото министерство има 12.13-процентов дял в “Пампорово” АД.

“Пампорово” АД е заложено срещу кредит от “Инвестбанк” от 2004 г. за 4 млн. лв. и друг кредит от Корпоративна търговска банка за 7.5 млн евро, сключен през 2008 г. От регистрите не става ясно дали кредитът към “Инвестбанк” е погасен, въпреки че това е трябвало да стане през 2009 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес