Безплатно чипиране на домашни кучета ще прави "Четири лапи"

Безплатно чипиране на домашни кучета ще прави "Четири лапи"

Кампания за безплатно чипиране на домашни кучета провежда до края на седмицата българският клон на международната организация за защита на животните "Четири лапи“. Инициативата е по повод Световния ден на ветеринарните лекари, който тази година се отбелязва на 29 април.

Идентификацията на домашните любимци е задължителна и глобата за собственик на куче без имплантиран микрочип е 200 лв.

В рамките на акцията клиниката на "Четири лапи" в столичния район "Банкя“, освен поставяне на микрочип, ще извършва и безплатна ваксинация на животните и ще им издава международен паспорт. Манипулациите ще се извършват само на кучета, които не са предназначени за разплод или за продажба.

Предварителни записвания могат да бъдат направени на телефона на клиниката на „Четири лапи“ – 0888404447, а самата клиника ще приема посетители през уикенда между 9 и 17:30 ч.

От “Четири лапи“ припомнят, че от началото на тази година е задължително всички домашни кучета да имат поставен микрочип, като по този начин се цели да бъде ограничено изоставянето на домашни любимци. Ветеринарният лекар, поставил микрочипа, има задължение да въведе данните на кучето и неговия собственик в единната информационна система ВетИС на Българска агенция по безопасност на храните.

Споделяне

Още от България