Безпрецедентно: Прокуратурата публикува доказателствата си срещу хакерите от "Тад груп"

Кадър от охранителната камера в офиса на "Тад груп", публикуван от прокуратурата

Прокуратурата се реши в четвъртък на безпрецедентен ход и публикува част от доказателствата по делото срещу хакера Кристиян Бойков и неговите шефове от компанията за киберсигурност "Тад груп" – Иван Тодоров и Георги Янков.

Държавното обвинение предприе този ход, ставайки за смях преди ден с разкритията за клатенето на политическата система чрез пръскачките пред парламента. Прокурор Евгения Станкова обясни, че "Тад груп" е хакнала поливната системата пред Народното събрание. Оказа се, че поляните пред парламента се поливат със съвсем аналогови водоноски.

Сега прокуратурата се опитва да върне сериозния тон по делото, публикувайки информация за мащабната хакерска дейност на замесените по делото лица, включително доказателствата си за източването на базата данни на НАП.

Обвинението казва, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества. Има събирани лични данни на магистрати, които са сложени в папка със заглавие: " Ne se chistiiiii". Това е препратка към скандала с изтичането на личните данни на съдия Мирослава Тодорова, което се случи заради съдебния инспекторат.

Mediapool публикува информацията, както е предоставена от прокуратурата със заличените имена и лични данни.

Споделяне

Още по темата

Още от България