Час преди края на изборния ден премиерът обяви:

"Безспорен вот за нас, българите оценяват много високо работата ни"

"От това, което е до момента – това е един безспорен вот за нас. Нашият кандидат води убедително на първия тур. Нашата работа през тези две години се оценява много високо от българите днес." Това обяви премиерът Бойко Борисов минути преди 19 и час преди обявения официално ЦИК час за край на изборния ден.

Българите гласуваха за своето европейско развитие, за реформите, за фискалната дисциплина, за инфраструктурните проекти, за едно открито управление, каза Борисов след като гласува в една от избирателните секции в Банкя веднага след завръщането си от Брюксел, където участва в Европейския съвет.

 

Отговорността, която ляга върху партия ГЕРБ от днес нататък е двойно по-голяма, заяви премиерът, но добави, че в партията няма еуфория.

Борисов каза, че е доволен и благодари за "огромната избирателна активност", въпреки че до този момент данните не говорят за по-висока активност в сравнение с предходни избори. Натрупалите се големи опашки пред избирателните секции пък са резултат по-скоро на лоша организация и на факта, че процедурата за гласуване с три бюлетини на два вида избори отнема повече време.

Още по темата
Още от Избори 2011