БФС глоби отбор от първа лига заради съмнителни мачове

Собственикът на "Царско село" се възмути от обвиненията без доказателства

БФС глоби отбор от първа лига заради съмнителни мачове

Българският футболен съюз (БФС) порица и глоби клуба от първа лига "Царско село" с 5000 лева заради съмнителни мачове. Дисциплинарната комисия на БФС е наложила същата санкция и на втородивизионния "Струмска слава".

От съобщението на БФС не става ясно за колко и за кои конкретни мачове става въпрос и има ли събрани доказателства. Според Dnevnik. bg са получени три сигнала за сериозни съмнения, че "Царско село" е участвал в манипулирани мачове. И трите двубоя са за миналия сезон, когато клубът участва във второто ниво на първенството.

Собственикът на "Царско село" Стойне Манолов каза, че е готов да търси правата си в съда.

"Съд до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват без да имат доказателства", заяви Манолов пред GONG.BG.

През май, в края на миналия сезон, "Верея" (Стара Загора) бе изваден от елита заради пет такива сигнала. Тогава от БФС заявиха, че изваждането в по-долна група е наложително, ако петте сигнала са в рамките на един сезон. Преди това "Верея" бе и глобен заради същото.

По-рано този месец премиерът Бойко Борисов викна на среща босовете на "Лудогорец", "Левски" и "ЦСКА-София" – Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев. След срещата Ганчев обяви, че е постигнат добър резултат – босовете са се уговорили помежду си да не купуват мачове и да не притискат съдии. 
 
Съобщението на БФС без редакционна намеса:
 

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК "Царско село“ гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК ""Струмска слава“ гр. Радомир с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева..

Споделяне

Още от Спорт

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?