БФС призова клубовете да спазят завета на Борисов за честна игра

Това ще направи първенството "още по-вълнуващо", уверен е футболният съюз

Президентът на БФС Борислав Михайлов, снимка БГНЕС

Българският футболен съюз (БФС) отправи "приятелски апел" към отборите да играят честно, напомняйки им посланието на премиера Бойко Борисов от понеделник.

"Бихме желали да подчертаем важността на призива на Българския футболен съюз за спазване на правилата на честната игра на терена и извън него – послание, подкрепено и от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов – тъй като именно спазването на спортните морал и етика е от най-ключово значение за постигането на качествения продукт, който всички искаме да виждаме", се казва в традиционното съобщение на БФС по случай началото на футболното ни първенство.

Преди ден Бойко Борисов се срещна с тримата собственици на най-големите футболни отбори – Гриша Ганчев (ЦСКА – София), Георги Домусчиев (Лудогорец) и Васил Божков (Левски). След срещата Ганчев обясни, че босовете са си стиснали ръцете да играят честно без да оказват натиск върху съдиите. Любопитното е, че никой никога не е признавал да е натискал съдиите или да е купувал мачове. Свидетели на постигнатото съгласие бяха главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

Сега БФС отново напомня за постигнатата договорка, както и за посланието на премиера. Съюзът пожелава на отборите успех.

"От позицията си на регулаторен орган на футбола на всички нива у нас, БФС изразява категоричната си готовност да осигури безпроблемното протичане на сезон 2019/2020 и отправя приятелски апел към клубовете-участници за тяхното съдействие с цел новото първенство да е още по-вълнуващо и атрактивно", се казва в обръщението.

БФС се обръща и към запалянковците, като им напомня, че хулиганството, агресията и ксенофобията нямат място в модерния футбол.

"Нека всички заедно направим така, че българските стадиони да бъдат арени на чисти и истински битки, решавани единствено на спортен принцип", добавят от футболния съюз.

Споделяне

Още от Спорт