БИБА се тревожи за бизнес климата в България заради нападението над Кирко Кирков

Асоциацията на чуждите инвеститори в България (БИБА) официално протестира по повод безпрецедентното нападение срещу президента на организацията Кирко Кирков. На 8 август, около 22,30ч. пред хотел "Глазне" в град Банско, непознат намушка с нож в гърба 36-годишният Кирко Кирков пред очите на семейството му. Кирков е изпълнителен директор на "Юмикор", бившият Юнион мед - Пирдоп.

Управителният съвет БИБА изрази огромно възмущение от нападението срещу ръководителя на една от най-големите български фирми. В декларацията се посочва, че това е изключително лош сигнал, увреждащ имиджа на България и представящ условията за бизнес в неблагоприятна светлина.

Чуждите инвеститори призовават силовите органи в държавата и съдебната система да повишат ефективността си в борбата с престъпността, за да предотвратят подобни инциденти. В декларацията се оценяват усилията на компетентните органи и се изразява увереност, че извършителят и подбудителите на нападението срещу Кирко Кирков скоро ще бъдат разкрити и наказани.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?