Библиотеката в Амстердам кани на българско честване падането на Берлинската стена

Под мотото "Утре започва от днес” (Morgen begint vandaag) във връзка с 20-годишнината от падането на Берлинската стена и от началото на демократичните промени в България Централната библиотека в Амстердам, програма Europe Direct и списание "Диалог”, излизащо на български език в Холандия, организират празнична вечер.

На 10 ноември 2009 в Театъра на Словото (Theater van het Woord) в Централната библиотека на Амстердам (Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143) известният български блус и рок музикант Васко Кръпката ще върне публиката в атмосферата на оня възторг и ентусиазъм, който пълнеше площадите в началото на 90-те години в България.

Вечерта ще започне в 19 часа с кратък концерт на Ани Аврамова (пиано) и Мичо Димитров (цигулка), ще продължи с прожекцията на документалния филм на Иглика Трифонова "Лето господне 1990” и с дискусия на тема "20 години по-късно”. Дискусията ще бъде водена от директора на фондация "Алфред Мозер” Арян Берквенс и ще се проведе с участието на холандския политик Фриц Болкестейн и на поета и публициста Едвин Сугарев.

Тържествената вечер ще бъде открита с кратко слово от директора на Амстердамската библиотека Ханс ван Велзен и се осъществява с любезната подкрепа на Българското посолство в Кралство Нидерландия.

Входът е свободен.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?