Бил Гейтс е прехвърлил 1.8 млрд.долара на жена си в деня на развода

Бил Гейтс е прехвърлил 1.8 млрд.долара на жена си в деня на развода

Бил Гейтс e прехвърлил чрез инвестиционното си дружество Cascade акции на стойност 1.8 млрд. долара на съпругата си Мелинда в деня, в който двамата изненадващо обявиха, че се развеждат след 27 години брак, съобщи "Форбс".

Така стойността на богатството на 65-годишния Гейтс пада до 128.6 милиарда долара, но въпреки това съоснователят на Microsoft остава четвъртият най-богат човек в света.

Инвестиционното дружество Cascade се използва за управление на парите на Бил Гейтс, което включва и акциите му в Microsoft.

Според "Форбс" прехвърлянето на акциите със сигурност е част от споразумението за развод между съпрузите.

Въпреки че не е ясно дали Бил и Мелинда Гейтс са подписвали предбрачно споразумение, двамата са подали молба до съдия в щата Вашингтон да раздели активите им въз основа на условията, договорени в документ за раздяла. Такъв обичайно се подписва, когато двойката живее разделено, но все още не е разведена, уточнява "Форбс".

Възможно е Бил Гейтс да прехвърли и други активи на Мелинда при непублични сделки.

Двамата са основатели на фондация "Бил и Мелинда Гейтс", която посочва целите си като "подобряване на здравето на хората и шанс да се избавят от глада и крайната бедност в развиващите се страни".

Фондацията също е инвестирала милиарди долари в борбата с инфекциозните болести и получаването на ваксини на деца в нужда.

Бил и Мелинда се запознава в края на 80-те години, когато бъдещата му съпруга започва работа в Microsoft. Двамата се женят на 1 януари 1994 г. и имат три деца.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?