Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Пандемията от Covid-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г. През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени, прогнозира в неделя основателят на технологичния гигант "Майкрософт" Бил Гейтс.

В интервю за Фокс Нюз той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято. За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

"Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на разпространение на инфекцията. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно", отбеляза Гейтс.

Според него, нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, "унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години".

Той изрази разочарованието си, че САЩ "не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни"

Споделяне

Още от Свят