Бил Клинтън предчувствал близкия си край

Бил Клинтън предчувствал близкия си край

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън смята, че ще умре в близките шест месеца. 63-годишният политик, който омъжи неотдавна единствената си дъщеря, слабее и здравето му стремително се влошава, твърди списание "Нешънъл Инкуайърър" (The National Enquirer).

Източник, близък до семейство Клинтън, разказал на журналистите, че Бил Клинтън "е убеден, че няма да доживее до пролетта на следващата година". Мнозина са забелязали, че в последно време бившият президент на САЩ действително изглежда зле и забележимо остаря", отбелязва РИА "Новости".

"Бил се опитва да е оптимист и отчаяно се надява, че ще поживее достатъчно дълго, за да види внуци, но тайно и той, и приятелите му дават 6 месеца живот", казва близък до семейство Клинтън.

Говори се, че дъщерята на Клинтън Челси с нетърпение очаквала момента, когато ще съобщи на родителите си за своята бременност. Бил Клинтън вече завеща парите си на бъдещите си внуци, продължава списанието.

През септември 2004 г. Клинтън претърпя сърдечна операция, след която периодично получава усложнения. През 2005 г. му бе направена повторна операция за отстраняването на течности в лявата част на дробовете. Според лекарите след такъв тип операции пациентът знае, че на всеки пет-шест години ще влиза в болница, защото кръвоносните съдове отново се стесняват, като пропускат по-малко кръв.

Случващото се "не е неочаквано" за Клинтън, смята президентът на Американската кардиологическа асоциация Клайд Янси. "Обикновено такъв тип заболяване прогресира", добави той.

В началото на февруари 2010 г. Бил Клинтън отново влезе в болницата с оплаквания от болки в гърдите и бе пак опериран. Бившият президент беше преместен в Презвитерианската болница в Ню Йорк след като почувства дискомфорт в гърдите. Лекарите обаче заявиха, че в този случай не е имало сърдечен пристъп и Клинтън бе изписан за домашно лечение.

"Сърцето му е болно, а артериите - запушени. Затова имаме усещането, че е обречен и няма да живее дълго", е отбелязал близкият до семейството пред журналистите.

Споделяне

Още от Свят