Бил Клинтън ще спре да изнася платени речи, ако съпругата му стане президент

Бил Клинтън ще спре да изнася платени речи, ако съпругата му стане президент

Бил Клинтън каза, че повече няма да изнася платени речи, ако съпругата му Хилари Клинтън бъде избрана за президент на САЩ, съобщи Ройтерс.

Републиканци и медийни коментатори критикуват семейство Клинтън, че печели милиони долари от платени речи, като казват, че тази практика поражда възможност за конфликт на интереси.

Бившият американски президент заяви, че ще продължи да изнася речи без заплащане, ако Хилари Клинтън, която е фаворит за спечелване на номинацията на демократите за кандидат на президентските избори догодина, влезе в Белия дом.

"Аз все пак ще изнасям речи, но по темите, които ме интересуват, а тези неща наистина ме радват", каза той пред телевизия "Блумбърг" по време на конференция на фондация
"Клинтън" в Денвър.

Попитан дали ще продължи да изнася платени речи, ако Хилари Клинтън влезе в Белия дом, бившият президент отговори: "Не. Не мисля така."

В интервю за телевизия Си Ен Ен той отхвърли твърденията, че Хилари Клинтън е проявявала благосклонно отношение към дарителите на благотворителните организации на тяхното семейство, докато е била държавен секретар на САЩ.

Споделяне

Още от Свят