Бил Козби признат за виновен по дело за сексуално посегателство

Бил Козби признат за виновен по дело за сексуално посегателство

Американският актьор и водещ Бил Козби бе признат за виновен в сексуална агресия, упражнена над негова позната - Андреа Констанд, през 2004 г., предадоха световните агенции.

 

Козби бе обвинен по три пункта и може да получи до 30 години затвор, по 10 години за всяко обвинение. Делото му се гледаше в Нористаун в щата Пенсилвания в продължение на три седмици.

Това е втори процес по случая. Първото дело за сексуално посегателство над същата жена беше анулирано, защото съдебните заседатели не можаха да постигнат единодушно решение. То бе гледано в друг град.

 

Сега съдебно жури от седем мъже и пет жени все единодушно решение за вината на Козби. То взе решението си след 14-часови дебати.

Бил Козби е на 80 години. Жертвата му е сега на 45 години. Тя казва, че той я дрогирал и насилил. Насилието над Констанд Козби извършил в дома си в предградие на Филаделфия. Той твърди, че става дума за действия по взаимно съгласие.

Жената е бивша администраторка на женски баскетболен тим в университета Темпъл, в който е учил Козби. Констанд е една от около 50-те жени, обвиняващи Козби в сексуално посегателство. Останалите обвинения са с изтекла давност.

До обявяване на наказанието след обвинителната присъда Козби остава на свобода под гаранция.

Споделяне

Още от Свят