Биляна Петрова бе освободена под гаранция

Биляна Петрова и Десислава Иванчева, Снимка: БГНЕС

Някогашната зам.-кметица на столичния района "Младост" Биляна Петрова бе освободена от домашния си арест срещу 8 хил. лв. гаранция. Решението бе взето от състав на Върховния касационен съд (ВКС), пред когото в момента е висящо делото за подкуп срещу Петрова и бившата кметица Десислава Иванчева.

През последните над 3 години Петрова бе първо задържана в следствения арест, а след това – у дома. Двете се Иванчева прекараха над 1 година под стража. Преди няколко дни Петрова написа във фейсбук, че здравето на майка ѝ е сериозно влошено, а трябва да иска разрешение от съда всеки път, за да я води лекар. Самата тя също твърди, че е със здравословни проблеми.

Именно влошеното здраве е основният аргумент на съда да замени домашния арест с парична гаранция. За първи път от началото на делото и прокуратурата е била съгласна Петрова да се с по-лека мярка.

Двете с Иванчева са обвинени, че са взели подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Досега те бяха осъдени на две инстанции, но за поискан, а не за взет рушвет.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?