Бин Ладен се спасил при пакистанска операция по залавянето му?

Служител на местната власт в източен Афганистан заяви, че според достоверни съобщения Осама бин Ладен е успял да се спаси от последната операция на пакистанските сили за сигурност за неговото залавяне.

В интервю за Би Би Си служителят каза, че е предал тази информация на афганистанските служби за сигурност. Междувременно се съобщава, че американците засилват операциите за залавяне на лидера на Ал-Каида, за когото се смята, че се укрива в граничния район между Афганистан и Пакистан.

Местният служител, който не пожела да си даде името, каза, че преди три дни е получил информацията за Осама бин Ладен. Той се срещнал с бивш член на талибаните, който получил факс за "шейха" - така привържениците наричат Бин Ладен.

Във факса пишело, че шейхът е жив и здрав и се е спасил от опитите на пакистанските сили да го заловят от тяхната страна на границата в управляваните от местни кланове райони на Южен Вазиристан миналата седмица.

Това е изненадващо твърдение, особено фактът, че новината е дошла по факс, като се има предвид, че американското разузнаване и военни части следят всички електронни комуникации в района.

Но местният служител каза, че според него новината е вярна и той я е съобщил на афганистанските власти.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?