Бинев не искал да председателства никоя комисия в НС

Слави Бинев, сн. БГНЕС

Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев отказал да поеме председателския пост на която и да било парламентарна комисия, съобщи той пред журналисти в Народното събрание в сряда.

Бинев, който подаде оставка като шеф на комисията по култура и медии след протести, отказа да уточни какви предложения е отхвърлил, защото обещал да пази тайна. По неофициална информация обаче името му бе обсъждано за шеф на комисията по спорт в парламента, но номинацията му срещнала съпротивата на коалиционните партньори.

"Смятам, че в България трябват удобни, меки, спокойни хора, какъвто аз не съм. Аз съм ръбат и човек, който се стреми да реши проблемите", каза Бинев, попитан дали ще остане член на някоя комисия. До една седмица той щял да реши, но предпочитал да се занимава с европейските въпроси и фондове.

Депутатът отново говори за проблемите на медиите. "Трябва да е ясно, че някои от медиите се използват като адвокати за едни и прокурори за други. Нещо абсолютно недопустимо в практиката на свободния свят. Това нещо няма как да не влезе в докладите на тези, които оценяват свободата на словото, няма как да не влезе в докладите на Европейската комисия", заяви той и пожела повече свобода на журналистите, която те заслужавали.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?