Биохим предлага облекчения за фирмени заеми по програмата на KfW

HVB Bank Biochim (“Ейч Ви Би Банк Биохим”), част от групата Уникредито в България, намалява с 2.3% лихвата за първата година на инвестиционните заеми за малки и средни предприятия по програмата на банката с германската агенция за развитие KfW (Кредитанщалт фюр Видерауфбау), съобщиха от Биохим в понеделник. По-ниските лихви ще важат за всички заеми до 50 000 евро, сключени в периода до края на октомври тази година.

С намалението на лихвата банката дава възможност за освобождаване на допълнителни средства на фирмата в първата година на реализирането на инвестиционния ѝ проект, за който се използват средствата.

Въз основа на действащия към момента базов лихвен процент на банката, промоционалната лихва за първата година е 6.9%, а за останалия срок на кредита - 9.26% годишно.

За инвестиционните заеми по програмата на KfW могат да кандидатстват собственици на малки и средно големи предприятия. Тези заеми са в размер до 250 000 евро, като се изисква 15% самоучастие на кредитополучатeля в инвестиционния проект. Срокът на заемите е до 2011 г., но има възможност за удължаване.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?