Бионсе триумфира на наградите "Грами"

Поп звездата Бионсе стана "кралицата" на церемонията по връчването на най-престижните награди за музика "Грами", след като спечели цели шест статуетки, сред които тази за най-добра песен на годината за "Single Ladies". Бионсе спечели още наградите за най-добър съвременен ритъм енд блус албум, най-добър женски ритъм енд блус вокал за Single Ladies и най-добро традиционно ритъм енд блус изпълнение за At Last, което тя изпя при встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама.

22-годишната кънтри звезда Тейлър Суифт пък стана най-младата изпълнителка печелила "Грами" като отнесе четири награди.

Посмъртно наградата за цялостен принос беше присъдена на Краля на попа Майкъл Джексън и бе приета от две от децата му - Парис и Принс: "За нас е чест да сме тук, за да приемем тази награда от името на баща ни Майкъл Джексън. Във всичките му песни има едно простичко послание - любов. Ние ще продължим да разпространяваме неговото послание и да помагаме на света. Благодаря", каза Принс Майкъл.

Рок групата "Кингс ъв Леон" спечели награда "Грами" за запис на годината за песента "Use Somebody". Сред останалите победители се наредиха групата "Блек айд пийс" и нестандартната Лейди Гага. 

Споделяне

Още по темата

Още от