Biontech планира да увеличи производството на ваксини до 3 милиарда до края на годината

Biontech планира да увеличи производството на ваксини до 3 милиарда до края на годината

Германската фармацевтична компания Biontech съобщи, че планира да увеличи производството на ваксини до 3 милиарда до края на годината спрямо предвидените по-рано 2,5 милиарда, предаде Франс прес.

Ваксината срещу коронавируса на BioNTech/Pfizer беше първата, одобрена от западните страни и днес се доставя в над 90 страни по света.

При представянето на финансовите си резултати за първото тримесечие и най-новото развитие около ваксината си, разработена заедно с Pfizer, BioNTech изтъкна, че нито едно изследване досега не препоръчва на този етап да се разработва нова формула, за да бъде адаптиран препаратът към основните варианти на коронавируса.

BioNTech уточни, че разработва цялостна стратегия, за да се изправи срещу тези варианти, ако в бъдеще възникне необходимост от това.

Фармацевтичната компания отчете нетна печалба от 1,13 милиарда евро (1,37 милиарда долара) за първите три месеца на годината благодарение на силните приходи от ваксините ѝ срещу коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Оценката за приходите ѝ е скочила до над 2 милиарда евро спрямо едва 28 милиона евро през същия период на миналата година.

През първото тримесечие на 2020 година компанията отчете чиста загуба от 53 милиона евро.

Споделяне

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?