Бира на Джон Сняг допълва колекция, вдъхновена от "Игра на тронове”

Бира "Крал на Севера", посветена на Джон Сняг, ще допълни тазгодишната колекция, вдъхновена от сагата "Игра на тронове", която се реализира съвместно от пивоварната "Омеганг" и филмовия канал "Ейч Би Оу" (НВО). Това е четвъртата и последна за 2018 г. бира на Кралската колекция от лимитираната селекция, в която всяко пиво е разработено да отговаря на характера на епични герои от фентъзи поредицата по книгите на Джордж Р.Р. Мартин.

В предишните години пивоварната пусна на пазара бири "Железния трон", "Огън и кръв", "Валар Моргулис", "Триоката врана", "Седемте кралства", "Валар Дохерис" и "Прегъни коляно".

Произведена, за да подкрепя предводителя в дългата тъмна нощ, "Крал на Севера" е отлежала дръзка стаут бира, посочват от "Омеганг". Пивото ще се появи за продажба в Черния петък – 23 ноември, в бутилка от 750 мл на цена от 12.99 долара. Тя ще се предлага и в промоционален подаръчен пакет с останалите три тазгодишни вдъхновени от "Игра на тронове" бири – "Ръка на Кралицата", "Кралица на Седемте кралства" и "Майка на дракони". Четирите бутилки от по 12 унции всяка ще се продават за 24.99 долага.

Тазгодишната серия започна през април с ечемичната бира "Ръка на Кралицата", посветена на Тирион Ланистър. През юни се появи вдъхновената от Церсей Ланистър светла бира "Кралица на Седемте кралства", отличаваща се аромати на пъпеш и цитруси със завършваща нотка на кайсия. Съвсем скоро - през септември, се очаква пушената портър бира с привкус на шоколад и череши "Майка на дракони", разработена да приляга на Денерис Таргариен. 

Досегашните представители на колекцията

Споделяне

Още от Бизнес