Бирата може да остане без мехурчета посред Мондиала

Бирата може да остане без мехурчета посред Мондиала

Без бира по това време на годината? Британска търговска асоциация съобщи за недостиг на въглероден диоксид в Северна Европа и засили страховете, че газираните напитки ще останат без мехурчета, точно когато ожаднелите фенове на футбола изпълват кръчмите за Световното първенство в Русия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА в четвъртък.

Генералният директор на Британската асоциация за безалкохолни напитки Гавин Партингтън каза, че недостигът се дължи на затварянето на няколко завода по различни причини, сред които и сезонната поддръжка. Според специализираното издание "Гасуърлд" ситуацията е по-лоша тази година, тъй като рутинната поддръжка е съвпаднала с технически проблеми в химическите заводи, които също произвеждат въглероден диоксид.

Кризата възникна точно когато започна Световното първенство по футбол в Русия и засили търсенето на бира и безалкохолни напитки. Британската асоциация на производителите на бира и пъбовете прогнозира, че английските фенове ще изпият допълнително 14 милиона халби бира по време на груповата фаза от турнира, която продължава две седмици.

"Ще продължим да наблюдаваме внимателно ситуацията", каза изпълнителният директор на Британската асоциация на производителите на бира и пъбовете Бриджид Симъндс.

"Все пак, като се има предвид периода от годината и Световното първенство по футбол, тази ситуация възникна в неподходящо време за пивоварната промишленост", допълни тя.

Недостигът на въглероден диоксид може да засегне и производителите на месо и те да срещнат проблеми да запазят продуктите си пресни.

Споделяне

Още от Бизнес