Бисер Миланов-Петното: Бареков организира протестите срещу Камен Ситнилски

Бисер Миланов - Петното, снимка БГНЕС

Протестите срещу уволнения наскоро член на Висшия съдебен съвет Камен Ситнилски са организирани от Николай Бареков. Това обяви от ареста известният провокатор Бисер Миланов–Петното в две интервюта, дадени за бТВ и Нова телевизия. Някои от твърденията на Петното са твърде противоречиви и не става ясно кога той говори истината и кога лъже. По същия начин се държа и неговият сподвижник Йордан Бонев преди ден в Народното събрание.

Основната разлика е, че Бонев говори в полза на управляващите и е на свобода, а Петното плюе по Бареков и е в затвора.

Миланов бе задържан показно на 15 януари пред парламента от барети. Впоследствие бе обвинен в заплаха за убийство за случай от юли миналата година и досега е държан под стража. Петното отново стана интересен заради показанията на неговия съратник от движение "Свобода" Йордан Бонев пред депутатите.

Йордан Бонев се опита да натопи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че им е дал пари на двамата с Миланов, за да радикализират протестите срещу правителството и да доведат до неговото сваляне. Общата цена била 500 000 лева, но те получили единствено капаро от 12 000 лева.

И в двете интервюта Бисер Миланов-Петното обяви, че се е срещал с Борисов, но отхвърли твърденията на Бонев, че е получавал пари от него. Петното говори основно за взаимоотношенията си с Николай Бареков. Двамата бяха заснети заедно на няколко митинга на Бареков по време на националното му турне "България без цензура", което доведе до създаването на едноименната партия.

Пред Нова телевизия Бисер Миланов обясни, че е взел от Бареков пари три-четири пъти - общо около 50 000 лева, за да му бъде охрана. Пред бТВ каза, че е взел 50-60 хиляди лева, които Бареков му давал като дарения, за да си разраства движението "Свобода".

"Той ми даваше пари да си разраствам движението. Един вид дарението 50-60 хиляди лева. Един път ми даде пари да не ходя на протести. На ръка са дадени по 10 000 лева. Не съм го питал, откъде са тия пари", разказа Петното пред бТВ.

И двете интервюта приключват със заплахи към журналистите.

Миланов каза и пред бТВ, и пред Нова телевизия, без да си противоречи, че Бареков е организирал и протеста пред Висшия съдебен съвет с искане за оставката на Камен Ситнилски. Още по време на протеста имаше съмнения, че хората пред ВСС са изпратени там срещу заплащане. Доказателство в тази посока бе, че Камен Ситнилски необезпокоявано минаваше през тълпата без някой да го познае. Той дори заговори един от протестиращите и го пита срещу кога протестира. По същото време медиите на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, които подкрепят Бареков, бяха вдигнали мушката на Ситнилски.

Пред ВСС нещата загрубяха, след като бяха разлепени и некролози със снимката на члена на съвета и бивш заместник-главен прокурор.

”Николай Бареков ми е давал пари. Първият път ми даде 10 000 лева. Помислих, че иска да ни ползва като охрана. Така си помислих. Веднъж пък поиска да не ходя на протеста, който той бил създал - протеста срещу Камен Ситнилски”, разказа Миланов пред Нова телевизия.

Той обясни още, че е каран да топи Бойко Борисов, за да бъде освободен от затвора.

”Йордан Бонев (бившият съратник на Петното) ми каза, че Борисов е виновен за ареста ми и да подпиша декларация, че Борисов ми е давал пари”, заяви Бисер Миланов пред Нова телевизия. Пред бТВ каза, че Бонев му е предложил да подпиша една декларация, че Борисов му предлагал 500 000 лева, за да свали правителство. Ако бил я подписал, щял да бъде пуснат от затвора още на другия ден. Зад това стояли "едни хора", но той не знаел кои са. Адвокатът на Миланов също бил уведомен. Петното разказа, че отказал да подпише такава декларация, за да не лъже обществото.

Бисер Миланов потвърди, че двамата с Бонев са се срещали с Бойко Борисов в Банкя. Той обаче отхвърли на тази среща да са били обсъждани протестите, както и Борисов да му е предлагал пари. По време на този разговор в Банкя Борисов бил разпитвал дали Миланов и Бонев мислят да създадат партия от своето движение "Свобода", разказа Петното пред Нова телевизия.

Пред бТВ каза друго, че с Борисов са си говорили за Бареков. "Той не можеше да повярва, че е такъв неблагодарен нещастник (Бареков), защото много пъти много му е помагал (Борисов на Бареков)", обясни Петното пред Нова телевизия.

В края на интервюто за бТВ Миланов каза на журналистката: "Ако зависи от мен МВР, ще ти пратя един отряд "Кобра" да те задържи. Ще ти стане плачевно". На репортера от Нова телевизия обясни: "Ако съм аз, ако имам тази власт, ще ви приключа за 12 часа. Вие за кои служби работите? Кои интереси обслужвате? Не ме провокирайте по този начин да ме гледат обществото, да ми говорят после, които съм нервен".

Споделяне

Още по темата

Още от България