Бисер Миланов-Петното преведен в затвора в Белене

Бисер Миланов-Петното

Осъденият на три години ефективен затвор при първоначално строг режим Бисер Миланов-Петното, заради заплаха за убийство, да бъде преведен за излежаване на влязлата в сила присъда в затвора в Белене, разпореди наблюдаващият прокурор от Софийската районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение в четвъртък.

Петното, който беше участник в последните президентски избори и държавата плати близо 39 хил. лв. за медийната му реклама, получи присъда за това, че на 7 юни 2013 г. заплашил с убийство протестиращата срещу кабинета на Орешарски пред Народното събрание Боряна Георгиева с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата“.

Бисер Миланов неведнъж влиза във фокуса на общественото внимание както с хулиганските си прояви, така и с всевъзможни граждански инициатива, а през 2015 г. се опита да се кандидатира за общински съветник в родния си град Русе, но му бе отказана регистрация заради недостатъчно подписи.

Петното нашумя и със заплаха и нападение срещу репортерката от бТВ Мария Цънцърова и оператора на телевизията Любен Кацаров през януари 2014 г. Тогава той дори бе арестуван показно. По този случай също се води дело срещу него. Друг процес имаше за отправени ден по-късно обиди от Миланов срещу протестиращия Митко Георгиев и пререкания с друг оператор от бТВ - Петър Нанев

Третото дело, което бе внесено в съда срещу Бисер Миланов, бе за подбуждане към насилие и омраза срещу имигрантското население в района на столичната джамия "Баня Башъ" през ноември 2013 г.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?