Бисери от един парламентарен ден

Лидерът на опозицията Бойко Борисов обяснява на новите управляващи защо парламентарната група на ГЕРБ ще бойкотира НС:

Волен Сидеров и Бойко Борисов, Сн: БГНЕС

"Вие сте по-големи "калинки", много по-големи "калинки". Още първия ден Тихолов блесна като голяма "калинка".

"Да сте чули нещо да се говори по тази тема (злоупотреби с проекта "Белене" и ЕРП-тата) 10 дни, освен за Цветанов, за ДАНС, за манс, за "Отряд 28"?

(На въпрос докога ГЕРБ няма да влиза в пленарна зала): "Докато се държат като преди 9 септември или след 9 септември – вече не знам, като диктатори, които унижават първата политическа сила".

(По повод анкетната комисия за Авиоотряд 28):"Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Ще видите, че аз в чужбина съм летял само по работа, а вътре в страната, за да мога да направя две-три откривания на ден. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него. Защо купиха самолети тогава – два "Еърбъс"-а? Защото комисионната, за която говорят, е 10 милиона долара, която са взели Станишев и компания. Защо не искат това да е в комисията? То е по същото време. Ние плащахме самолетите. Защо в комисията за Отряд 28 не влиза и това? Ето ви диктатура – политически неудобните ще ги мачкаме, а нашите далавери ще замитаме”.

"Аз правех магистрали, правех мостове и сега Орешарски наготово за последно ще открие и "Струма", и "Тракия", и "Дунав мост" 2, "Хемус". Да видим след него следващият какво ще има оставено да открие".

Волен Сидеров, лидер на "Атака":

"С правителствения самолет, и с военни самолети, по мои данни, са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарвани в офшорни сметки (в Ливан)...Става въпрос за милиарди, това е, което ми подават много близки до Борисов и Цветанов хора, които започват да се освобождават от страха да говорят".

"Това е объркана мисъл на комплексиран човек. Той казва: Ние ще правим така, както правеше "Атака" в предишния парламент. Нямат ли толкова самостоятелно мислене тези хора - 97 човека, управляваха държавата 4 години и нямат дори творчество да измислят една идея собствена. Копират "Атака" във всяко едно отношение".

"Съглашателство между БСП, ДПС и ГЕРБ имаме тук. Това са някакви задкулисни договорки, Борисов най-вероятно действа в съглашение с ДПС и БСП, за да може да улесни минаването на техните предложения и идеи за правилника, срещу който ние сме против...Има друго мнозинство - ГЕРБ играе в комбина с ДПС и БСП. Специално с ДПС имат плътна връзка."

Споделяне

Още от България