"Бистришките тигри" станаха професионалисти

Отборът на "Витоша" Бистрица, в който обича да рита бившият премиер Бойко Борисов

През този сезон отборът на Витоша (Бистрица), където бе картотекиран и бившият премиер Бойко Борисов, ще се състезава в професионалния футбол, стана ясно от решението на Спортно-техническата комисия на БФС, взето във вторник вечерта.

"Бистришките тигри" направиха силен сезон и се класираха на второ място в Югозападната "В" група, само на точка след Марек (Дупница), които директно спечелиха промоция за "Б" група. Шансът за Витоша се отвори, след като три отбора се отказаха от участие в професионалния футбол – Миньор (Перник), Светкавица (Търговище) и Чавдар (Етрополе).

Вместо тях право на участие в "Б" група получиха три отбора, останали втори в своите "В" групи - Дунав (Русе), Хасково и отборът на Бойко Борисов.

Бистришките тигри нашумяха много през миналата година, след като се разбра, че са използвали с благословията на премиера Борисов самолет на правителствения "Авиоотряд 28", за да пътуват за приятелски мач с отбора на Чавдар (Етрополе).

Любопитното в случая е, че Чавдар, който бе финансиран от ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров, напуска професионалния футбол заради оттеглянето на благодетеля си, а тимът, в който играе Борисов напредва солидно в развитието си.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт