"Биволъ" обяви, че техен журналист е заплашен заради "Джи Пи Гейт"

Димитър Стоянов от "Биволъ"

Журналист от екипа на "Биволъ" е заплашен със саморазправа заради "Джи Пи Гейт", съобщи в Брюксел журналистът от "Биволъ" Димитър Стоянов. Той участва в дискусия на тема "Безопасността на журналистите в България", организирана от Комисията по граждански свободи в Европейския парламент.

"В момента имаме идентифицирана заплаха срещу член на нашия екип. Имаме подаден надлежен сигнал извън пределите на България. Заплахата е за саморазправа в следствие на разследването на "Джи Пи гейт", каза Димитър Стоянов, цитиран от "Клуб Z".

Журналистът не пожела да съобщи името на заплашения журналист, "защото ситуацията е взривоопасна и е добре да успеем да продължим с това разследване".

"Факт е, че от момента, в който започнахме да публикуваме различните части от това разследване, натискът се засили. И получихме индикации, че се готви ответна реакция", допълни Стоянов.

По време на дискусията е станало дума и за убитата наскоро русенска журналистка Виктория Маринова.

Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро, с когото работиха по "Джи Пи Гейт", обясниха, че никога не са твърдели, че тя е убита заради журналистическата си дейност. Те обаче обясниха, че следствието работи само в една посока – за доказване на вината на Северин Красимиров.

Стоянов е убеден, че арестуваният Северин не може да е единственият физически извършител, макар да е много силен и да е боксьор. А Биро припомни, че в началото много бързо е бил обвинен неизвестен румънец.

Споделяне

Още от България