Бивш атакист: Принципите, които ме заведоха при "Атака", сега ме пратиха в ДПС

Камен Петков

Принципите ми ме заведоха в "Атака" и същите принципи ме изведоха оттам и пратиха в ДПС, каза бившият член на националистическата партия Камен Петков, който на тези избори ще се кандидатира от партията на Ахмед Доган.

ДПС е единствената последователна партия с родолюбива политика, коментира той в четвъртък пред бТВ.

"Моите думи може да ви звучат еретично, но ДПС е патриотична партия за мен, а Ахмед Доган е изградил и запазил етническия мир в България", заяви той по повод политическата си метаморфоза.

Той се разкая, че докато е бил атакист е определял ДПС като "дявола". Това по думите му било грешка - той изказвал позиция, без да познава хората там.

Към днешна дата обаче ДПС са му простили и самият председател на партията Мустафа Карадайъ го е извикал и поканил да се присъедини към тях.

"Оставам патриот и националист. Доган се жертва за България, той и ДПС през всичките години не се уплашиха да са най-обижданите и неразбраните", заключи Петков.

Досегашният депутат от Патриотичния фронт Слави Бинев е друг националист, преминал в лоното на ДПС. Той ще води листата на движението в 23-ти избирателен район в София.

Още в началото на 2011 г., когато Камен Петков напусна парламентарната група на Волен Сидеров заедно с други депутати, от "Атака" заявиха, че той никога не е бил техен човек, а бил доведен от Слави Бинев, който пък междувременно се отказа от Сидеров, след като бе избран за евродепутат от "Атака".

Камен Петков е икономист и говори 4 езика, но така и не се открои особено в 41-то Народно събрание, чийто член беше. Все пак името му се чува поне два пъти: първия път, когато не подкрепи искането на "Атака" за импийчмънт на президента, защото бил на сватбено пътешествие в чужбина и втория път, когато вместо да защити първия кабинет Борисов с гласа си при исканата оставка, натиска бутона "въздържал се".

След като излязоха наяве подписаните договори към офшорки, с които депутатите на Волен Сидеров му гарантират вярност, редица депутати от "Атака" напуснаха, а сред тях беше и Камен Петков. Тогава той прехвърли субсидията си на БСП. През юни 2011 г. той каза, че Волен на година получава 6 млн. лв и тази субсидия се харчи само за него - за пътувания в чужбина за скъпи вечери, това е кокошкарска работа.

В отговор "Атака" заяви, че отцепникът Камен Петков е бил възнаграден за предателството си с "печатница за пари" – фотоволтаична електроцентрала в района на Вълчедръм ("Солар Вълчедръм"), плюс изключително изгоден кредит от 3.6 милиона евро, отпуснат от държавната Българска банка за развитие срещу особен залог на активи, чиято стойност е най-малкото съмнителна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?