Бивш британски министър, замесен в скандала със сексуалния тормоз, се самоуби

Карл Сарджънт

Бившият британски регионален министър Карл Сарджънт, който беше замесен в скандала за сексуален тормоз, разтърсващ политическата класа, беше намерен мъртъв няколко дни, след като подаде оставка, предаде уелската полиция, цитирана от Франс прес.

Агенция Прес Асосиейшън съобщи, че Сарджънт се е самоубил.

Карл Сарджънт беше министър на общностите и по въпросите децата в регионалното уелско правителство. Той подаде оставка на 3 ноември, след като поведението му беше поставено под съмнение. Освен това той беше отстранен временно от Лейбъристката партия, чийто лидер Джереми Корбин заяви в Туитър, че е изключително шокиран от новината за смъртта му.

Семейството на Сарджънт заяви, че е съкрушено от загубата на обичания баща, съпруг и приятел.

Полицията в Северен Уелс съобщи в комюнике, че е била извикана около 11:30 ч. след откриването на тяло в Конас Кий. След идентифицирането е било установено, че трупът е на бившия регионален министър. Полицията уточни, че не смята смъртта му за подозрителна.

Бившият министър бе заявил в комюнике, че е бил информиран за обвиненията, отправени срещу него от регионалния първи министър Каруин Джоунс. Сарджънт подчертал, че е шокиран и смаян и добавил, че е писал на генералния секретар на Лейбъристката партия в Уелс, за да поиска произвеждането на бързо независимо разследване, което да изчисти името му.

След скандала около американския филмов продуцент Харви Уайнстийн последва вълна от обвинения за сексуални посегателства срещу британски политици, припомня АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа