Бивш член на ВСС: Холандците не могат да ни учат, те са доминирани от хомосексуалисти

"Нашият славянски народ не заслужава подобна участ", заявява следователят, изпратен с почести

Бивш член на ВСС: Холандците не могат да ни учат, те са доминирани от хомосексуалисти

В понеделник на бял свят излезе официално писмо на бившия член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Пламен Стоилов, който в пряк текст се обявява срещу холандски експерт, тъй като Холандия била страна на хомосексуални и наркомани и няма право да бъде ментор на нас – славяните. Наред с всички холандци, Стоилов смята, че виновни за дереджето ни са и съдиите, които пускат обвиняеми от арестите.

Шокиращо най-вече с разкритията за възгледите и нагласите на автора си, в писмото се мъдрят следните прозрения за Холандия: "Известно е, че това е страна, в която хомосексуалистите са установили доминация в обществото, наркоманията е почти изцяло легализирана, а съществува и официално партия на педофилите, която се домогва до участие в парламента. Мисля, че представители на такава държава не могат да бъдат наши ментори по отношение на проблемите в съдебната власт. Нашият славянски народ не заслужава подобна участ".

Пламен Стоилов бе член на ВСС от квотата на следствието. Писмото му, изпратено до ВСС на 10 декември миналата година, стана публично достояние след сигнал на възмутени читатели на сайта "Правен свят" . То е качено на официална подстраница на Камарата на следователите към сайта на Националната следствена служба. Mediapool вече отправи въпрос до камарата дали това писмо отразява официални позиции и виждания.

С писмото Стоилов отказва да присъства на работна среща в Националния институт на правосъдието на тема "Механизъм за оценка на работната натовареност в съдебната система". На него предварително му е известно, че на срещата ще присъства и холандски експерт, защото Холандия е успяла да реши своите проблеми с натовареността на съдиите и прокурорите. За Стоилов обаче това няма значение, а е важна "доминацията на хомосексуалистите".

Пенсиониран с почести

Към момента на написването му Пламен Стоилов бе председател на камарата, но месец след това бе пенсиониран с почести от Висшия съдебен съвет.

На 9 януари ВСС му връчва "личен почетен знак: първа степен - златен” за проявен "висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения, високи нравствени качества". Той получава и полагащите му се 20 брутни заплати, което е близо 80 000 лева. Към този момент на ВСС е било известно мнението на Стоилов за холандците и въпреки това той е отличен за "високите си нравствени качества и професионализъм".

Стоилов бе член на скандалния бивш съдебен съвет, който успяваше да сътвори скандал в почти всяко свое заседание. Той председателстваше и комисията за проверка на "знаковите дела" в съдебната система, която бе закрита от новия съвет.

Писмото му е показателно за това какви хора могат да се издигнат до най-високите постове в съдебната система и да я напуснат със заря в тяхна чест. Стоилов стана един от тримата членове на бившия ВСС, за които бяха засечени телефонни контакти с Красьо "черничкия с ланците". Той обаче се отърва невредим от скандала, защото ставаше дума за само за едно обаждане и от по инициатива на Красьо.

Извън темата с холандците, Пламен Стоилов смята, че основният проблем в България е липсата на справедливост от 1989 година насам, за което са виновни съдиите и депутатите. Те "по един системен и трогателен начин обгрижват правата на обвиняеми и подсъдими" за сметка на жертвите от престъпления, смята той.

Виновни са съдиите

Основна вина за това положение носят съдиите, смята Стоилов, защото те пускат обвиняеми и подсъдими от ареста.

"В резултат на това, десетки и стотици автори на тежка и отвратителна престъпност с псевдоними като Хастари, Мастари, Крокодили, Галевци и други подобни, се радват на свободата си и продължават да извършват престъпната си дейност. Горното причинява страдания на десетки и стотици невинни граждани, които фактически са оставени без защита от държавата и правосъдието", казва Стоилов.

Според него всеки опит да бъде поставен въпроса за "професионализма и морала на подобни магистрати, до момента или е изцяло игнориран или е срещал яростна съпротива от заинтересованата страна". Докато беше член на ВСС Стоилов имаше право да решава кадровото развитие на съдиите. Мнението му за тях обаче стана ясно, след като напусна съдебния съвет. Този скандал за пореден път поставя въпроса за разделянето на ВСС на две камари заради очевидната неприязън на някои хора в прокуратурата и следствието към съдийската гилдия.

Споделяне

Прикачени файлове

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?