Бивш депутат от БСП влезе в управата на пътната агенция

Дончо Атанасов е новият член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Със заповед на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева той заема мястото на напусналия Лазар Лазаров, който стана главен изпълнителен директор на Пловдивския панаир.

Първоначално Дончо Атанасов беше номинацията на БСП за шеф на пътната агенция. След партийните пазарлъци обаче мястото беше дадено на ДПС. Така в бранша се твърди, че председателят на Управителния съвет на АПИ Стефан Чайков е номинация на ДПС. Самият Чайков твърди, че предложението му да заеме поста е дошло от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Дончо Атанасов е завършил Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Започва работа металургичния комбинат "Кремиковци". През периода 1995-1997 г. е народен представител в 37-то Народно събрание от БСП. Заемал е ръководни постове в различни търговски дружества. В периода 2008-2009 г. Дончо Атанасов беше директор на дирекция "Оперативен контрол и управление на риска" в Национална агенция "Пътна инфраструктура“.

Споделяне

Още от Бизнес