Бивш депутат от ДПС плаши екозащитник с "покана в ДАНС"

Митхат Метин, сн. БГНЕС

Бившият депутат от ДПС и настоящ парламентарен съветник на формацията Митхат Метин е заплашвал с ДАНС природозащитника Тома Белев. Това става ясно от скрийншот на разговора им в социалната мрежа Фейсбук, който Белев публикува.

Размяната на реплики се случва под статус на еколога. "Когато един президент ти обяснява как един тримесечен бизнес, като ски туризма, е единственият шанс за планинските райони, разбираш защо България е на това дередже", е написал Белев, визирайки президента (2012-2017) Росен Плевнелиев, който напоследък многократно изказа мнение за нуждата от развитие на ски зоните в Банско и региона.

Сред коментиращите е и Митхат Метин. "Ти май не разбираш. Скоро и по тв няма да те канят. Ще ти остане само тук действаш. А може и в едон момент да те поканят на разговор в ДАНС", пише той. (правописът е на автора, б.р.)

"Ха-ха-ха. Вие май не разбирате - това съм го живял вече при бай Тошо. Страхът е болест. Много ми е приятно да ме заплашва народен представител. Нова висота на един излишен и вреден парламент", отвръща екозащитникът и председател на Асоциацията на парковете в България.

"Не го приемай така. Нито ти, нито аз сме свещенни крави - демокрация е!", слага точка ексдепутатът на Движението.

По-късно той коментира, че не е заплашвал Белев.  "Просто на него му се отнема възможността да бъде изслушван, вече не го канят по телевизии. Нали знаем преди какво се случваше, как се казваше този... Алексей Петров, канеше други хора на справки... Извикването в ДАНС е следващата стъпка спрямо него. Защото той разваля комфорта на управляващите. Той не разваля моя комфорт. От къде на къде ще го заплашвам. Предпазвам го, предпазвам човека. Той е внимателен вече", коментира Метин.   

За последно около Метин се разшумя в този контекст през 2009 г. Тогава репортаж на Нова тв разказа как депутатът по онова време е заплашил с "челен сблъсък" шефа на общинската земеделска служба в Левски, който не приемал кадруването на Метин.

Споделяне

Още от България