Бивш депутат от ГЕРБ: Чувал съм за отряд за мокри поръчки в МВР

Сн. БГНЕС

Чувал съм, че в МВР има отряд за изпълнение на мокри поръчки. Нали знаете, че аз не съм циркаджия. Според вас, защо съм изнесъл семейството си в чужбина, каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров в събота пред “Нова телевизия”. В момента той е разследван за купуване на гласове заради репортаж именно на ”Нова телевизия”.

Заснетите със скрита камера кадри показаха как движение "Орлов мост" обучава застъпници в хотела в Етрополе, за който се говореше, че е на Емил Димитров. Семинарът се е провел на 2 април, а участниците в него са призовавани да намерят 30 000 застъпници на движението срещу 30 лв. в изборния ден, а пък всеки от тях да намери по още десет гласоподаватели срещу същата сума. В края на март Емил Димитров обяви, че ще изнесе семейството си в чужбина, защото се страхува за живота им.

"Цветан Цветанов е един много отмъстителен човек", каза отлюспеният член на ГЕРБ и доскорошен близък приятел на Бойко Борисов.

Той отново разказа, че е направил застраховка на семейството си, като отказа да съобщи за какво е тя. По същия начин отказа да каже в коя страна са децата му и, че евентуално ще се върнат след изборите. Той показа и два есемес-а, които му е препратил Мирослав Найденов за искане да не се отнема лиценза за горски обекти на негов близък, като е заплашил да не му се случи като на "монтанския".

Става дума за друг бивш депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Той беше изключен от ГЕРБ и се разследва за корупция. Димитров разказа и за разговор между него и бившият премиер Бойко Борисов в началото на октомври месец миналата година.

”Октомври месец имах много тежък разговор с Бойко Борисов и му казах, ако искаш да си върнеш стария рейтинг, старата любов на хората – отстрани Цветанов и Дянков, те са ти воденичен камък. Другото, което казах тогава: Знаеш ли, че структури на МВР пристискат бизнеса, предимно дребния и средния, за пари, разказа Димитров още за разговора си с Борисов”, разказа Димитров.

”Ако Цветанов държи с нещо Борисов – не знам. Никога не съм бил в близки отношения с Цветанов, за да знам какво е правил”, каза бившият депутат от ГЕРБ.

Той допълни, че не е част от ”никаква мафия”, а историята с купуването на гласове в Етрополе е ”милиционерска лъжа”. Димитров обясни, че дори хотелът в Етрополе не бил негов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?