Бивш депутат от ГЕРБ набъркан в скандал с побоя над бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев, чието име беше замесено в побоя над ексшефа на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов е подал ставка като лидер на партията във Враца. Тя е била приета във вторник от премиера Бойко Борисов, съобщи зам.-шефът на управляващата партия Цветан Цветанов.

Николай Коцев се оттегля от поста часове след като Александър Николов разказа, че е бил заплашван и притискан от бившия депутат три седмици преди да бъде пребит. По телефона Коцев му заявил: "Промени ли схемите така, както ти наредих", а когато получил отрицателен отговор с обяснението, че няма такава договорка, добавил: "Тогава ти си ми цел номер едно".

Вътрешният министър Цветанов обаче посочи, че не са установени абсолютно никакви доказателства за съпричастност на Коцев при побоя над бившия шеф на АЕЦ “Козлодуй”. Инцидентът стана в края на ноември 2011 г., а през март 2012 г. Коцев напусна парламента по собствено желание с обяснението, че е много зает като партиен лидер. Самият Коцев пред медии заяви, че също е чул версията, че има участие в побоя, както и, че е изкупил половината Враца.

Бившият народен представител стана известен с екзотичната си идея да огласи телефона на министъра на финансите Симеон Дянков заради западналия Северозападен регион, както и да заключи министрите в пещерата Леденика.

Според местни медии Коцев има пръст и в забавянето на един от най-големите проекти във водния сектор за над 100 млн. лв. Вече трета година строителството по водния проект на Враца не може да започне, като града рискува да загуби европейското финансиране за подмяна на ВиК мрежата и изграждането на модерна пречиствателна станция.

Споделяне

Още от България