Бивш депутат от ГЕРБ оправдан за подкуп

Бивш депутат от ГЕРБ оправдан за подкуп

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов бе намерен за невинен по делото за подкуп от бизнесмен, за да повлияе върху получаването на евросубсидии, стана ясно от присъдата на а Софийския градски съд в сряда. Заедно с Аврамов бе оправдан и бившият общинският съветник от Плевен Методи Петков, обвинен в помагачество.

Димитър Аврамов бе арестуван на 17 юли 2012 г. и обвинен, че поискал на два пъти общо 100 000 лева и 3000 дка земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да осигури субсидии за обработване на ниви.

Аврамов обяснил на Илчовски, че директорът на Областната дирекция "Земеделие" в Монтана Зорница Александрова е негов човек и може да реши проблемите му с разпределяне с други арендатори на обработваеми земи и отразяването им в заявленията за получаване на директни плащания. Тарифата била 50-60 000 лева и предоставяне на "някаква" земя. Бизнесменът дал веднъж 50 000 лева, но последвала среща с посредника Методи Петков, на която му били поискани още пари и земя.

Наблюдаващият прокурор на делото заяви, че ще протестира оправдателната присъда. Според него адекватното наказание е 5 години затвор.

Споделяне

Още от България