Бивш депутат от НДСВ ще оглави Агенцията за безопасност на храните

Пламен Моллов

Бившият депутат от НДВС в 39-ото и 40-тото Народно събрание Пламен Моллов ще оглави Българската агенция за безопасност на храните.

Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков на заседанието на парламентарната комисия по земеделие в сряда.Министърът не уточни чие е предложението, като неопределено каза: "направили сме предложението за проф. Моллов пред премиера", което накара депутати от левицата да се шегуват и да питат "Кой предложи Моллов" по подобие на добилия обществена популярност въпрос "Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС".

Моллов продължава да е член на НДСВ, а в края на 40-тото Народно събрание бе и председател на парламентарната група на "царската" партия.

Министър Греков Моллов аргументира избора на Моллов с факта, че е един от създателите на органа за контрол на храните и е специалист по проблематиката.

Пламен Моллов е председател на Националната лозаро-винарска камара от 2007 г. Той е завършил Университета за хранителни технологии в Пловдив, където днес преподава управление на качеството и безопасността на храните - дисциплина, която сам е създал преди 20 години. Ръководител е на катедра "Консервиране и хладилна технология".

Предишният шеф на агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов бе уволнен през април тази година след скандал за дезинфекцията на ГКПП Капитан Андреево. На 8 април 2013 г. Софийската градска прокуратура (СГП) се сезира по повод публикации за сключен договор между Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) и фирма "Пи Еф Си" ЕООД. Договорът се отнася за събиране на такса "Дезинфекция" на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово. Възложена бе проверка за безстопанственост и сключване на неизгодна сделка.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?