Бивш генерал от ФСС застрелян в Москва

Бивш генерал от руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е бил застрелян в Москва, съобщиха информационните агенции в сряда.

Тялото на 46-годишния Александър Рогачев било намерено още в неделя в джип "Тойота", паркиран с работещ двигател край столичен ресторант. Първоначално било решено, че е загинал от естествено смърт, но после бил открит единствен куршум в главата.

Информацията за убийството му обаче излезе неофициално едва във вторник в единични руски медии.

В рамките на ФСС генералът е работил във федералната агенция за правителствени комуникации и през 2002 г. подал оставка, за да се посвети на бизнес.

Рогачев е бил женен за дъщерята на доскорошния губернатор на Орловска област Егор Строев, който миналата седмица подаде оставка. Благодарение на тази роднинска връзка е заемал до 2005 г. поста вицепрезидент на влиятелния конгломерат "Система", работещ в областта в телекомуникациите, банките, недвижимите имоти и търговията на дребно.

Бившата му жена Марина Рогачева само два дни преди убийството е била представител на изпълнителната власт на Орловска област във Върховната палата, но на 20 февруари без никакви обяснения нейните пълномощия са били прекратени от комисията по регламента на Съвета на Федерацията.

Според източници на "Росийская газета" една от версиите за убийството на Рогачов е вързана с търговската му дейност.

В рамките на ФСС генералът е работил във федералната агенция за правителствени комуникации и през 2002 г. подал оставка, за да се посвети на бизнес.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?