Бивш гръцки заместник-министър се самоуби

Бившият гръцки депутат социалист и бивш заместник-министър на вътрешните работи в периода 1999-2001 г. Леонидас Цанис бе намерен обесен в дома си в централна Гърция,  съобщиха световните агенции.

57-годишният Цанис, който е в списъка на 36 политици, заподозрени във финансови злоупотреби и данъчни измами, бил намерен от съпругата си късно снощи в дома им в град Волос, съобщи полицейски представител, цитиран от Асошиейтед прес. Той добави, че вероятно Цанис се е самоубил, но не е оставил предсмъртно писмо.

Министърът на финансите Янис Стурнарас обяви през септември, че се води следствие за авоарите и данъчните декларации на 30-ина политици, представители на местните власти и висши служители. Следствието трябва да разкрие и да пресече корупцията по всички равнища на властта, каза министърът.

Според гръцки медии финансовата полиция разследва 36 бивши министри, кметове, депутати и други висши служители. Повечето от тях публично отрекоха каквато и да било замесеност в злоупотреби и заявиха, че ще се обърнат към съда, посочва Франс прес.

Споделяне

Още от Балкани