Бивш шеф на агенцията по горите се върна на поста

Григор Гогов, сн: БГНЕС

Сменен е директорът на Изпълнителната агенция по горите Тони Кръстев и на негово място е върнат предшественикът му Георги Гогов, който бе начело на ведомството в периода август 2013 – август 2014 г, Това стана ясно от съобщение на Министерството на земеделието и храните в сряда, ден след като промени на върху имаше и в държавното предприятие "Напоителни системи"

Григор Гогов бе отстранен от служебният кабинет на Георги Близнашки, заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове. Сега е възстановен на поста отново от служебен кабинет.

Мотиви за смяната на Тони Кръстев не се посочват.

Гогов е завършил през 1979 г. Висшия лесотехнически институт, специалност "Горско стопанство“. Същата година постъпва на работа като началник на участък в Горско стопанство – Попово.

От 1986 г. до 1988 г. е директор на Държавно ловно стопанство "Паламара“. Бил е и генерален директор на Горскостопанския комбинат в Русе и директор на Горско стопанство – Попово, според изпратените от ведомството данни

От 2005 г. до 2013 г. е главен секретар на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България“.

Гогов има следдипломна квалификация по управление и мениджмънт на ловното стопанство в Лесотехническия университет – София.

Удостоен е с орден "Свети Хуберт”, което е най-високото европейско ловно отличие, връчено за първи път на българин за особени заслуги в областта на опазването на дивеча и ловното дело.

Споделяне

Още от Бизнес