Бивш шеф на "ГлоБул" поема МТел

Дългогодишният шеф на "ГлоБул" Танасис Кацирубас става главен изпълнителен директор на "Мобилтел" от 1 октомври 2013 г., заменяйки на поста Андреас Майерхофер, който след повече от четири години начело на най-големия мобилен оператор у нас е решил да не поднови договора си. Това съобщиха от МТел в понеделник.

Кацирубас, който бе начело на втория по-големина мобилен оператор от 2002 до 2010 г., става и главен маркетингов директор на МТел. Така Мартин Липауц, който в момента е на този пост, напуска "Телеком Аустрия" по свое желание.

Новият шеф на "Мобилтел" има над 20-годишен опит в областта на телекомуникациите, част от който в няколко мобилни оператори в Югоизточна Европа. Преди да започне работа в "ГлоБул" е работил за търговската мобилна мрежа "Германос" и в гръцкия мобилен оператор "Стет Нелас". През май 2010 г. става главен изпълнителен директор на "Вип Мобайл", а сега поема МТел.

Майерхофер се връща в Австрия след десетгодишна работа в чужбина, седем от които е прекарал в "Мобилтел". Под негово ръководство компанията придобива през 2010 г. доставчиците "Мегалан Нетуърк" и "Спектър Нет" и така се позиционира като цялостен телеком оператор, предлагащ мобилни и фиксирани продукти и услуги. Само преди година пък МТел промени изцяло своята корпоративна идентичност.

Мартин Липауц, който работи в телекома от 2005 г., стана главен маркетинг директор на "Мобилтел" през декември 2012 г., преди това Майерхофер съвместяваше двете длъжности.

"Мобилтел" е най-добрата марка на българския телекомуникационен пазар и безспорен лидер. Ето защо смятам да продължа да развивам тази здрава основа, изградена от моите предшественици и с нетърпение очаквам успешно да ръководя втория по големина филиал на "Телеком Аустрия Груп" към нови цели", коментира в съобщението Танасис Кацирубас.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?