Бивш шеф на КЕВР влезе в управата на "Енерго-Про"

Анжела Тонева, докато оглавяваше енергийния регулатор

Извършени са промени в мениджмънта на "Енерго-Про Варна", съобщиха от дружеството, в чиято група влизат електроразпределителното дружество и доставчикът на ток в Североизточна България, както и търговец на електроенергия и други дружества.

Така след три години в оперативното ръководство на компанията, главният изпълнителен директор Момчил Андреев, който преди това дълги години бе шеф на "Райфайзенбанк", сега е прехвърлен в надзорния съвет. Неговото място се заема от грузинеца Георги Коршия, който досега бе изпълнителен директор заедно със Стефан Абаджиев.

Като втори изпълнителен директор в "Енерго-Про Варна" влиза дългогодишният експерт и за кратко шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тошева, е решено на общо събрание на 21 септември. След 13  години работа в КЕВР, Тонева оглави регулатора през 2013 г. за няколко месеца в поредица от рокади начело на комисията. След това стана съветник по енергийните въпроси на бившия премиер Пламен Орешарски, а през последните две години работеше като експерт в Института за енергиен маркетинг, откъдето вече е напуснала.

Момчил Андреев ще влезе в надзорния съвет на дружеството, допълват още от дружеството. В наличните за вписване в Търговския регистър документи обаче е налице само решението на надзорния съвет на "Енерго-Про Варна" за освобождаването на Андреев като главен изпълнителен директор, но не и такова за вкарването му в надзорния съвет, който в момента се състои от трима членове. Това са Петър Милев, Рада Пеева и Властимил Оуржада. Все още не е налично решение за промяна в надзорния съвет или за увеличаването на състава му.

Споделяне

Още от Бизнес