Бивш шеф в ЧЕЗ поема НЕК

Бивш шеф в ЧЕЗ поема НЕК

Бившият член на управителния съвет на “ЧЕЗ България“, която снабдява с ток Западна България“, Георги Миков бе избран за изпълнителен директор на “Националната електрическа компания“ (НЕК), съобщиха в понеделник от “Българския енергиен холдинг“, собственик на НЕК.

Изборът на Миков за шеф на държавната компания бе очакван, след като в петък бяха подменени членове на борда на НЕК и бяха освободени главният директор Любомир Велков и изпълнителният директор Мардик Папазян.

Така Миков, който преди продажбата на “Електроразпределение-Столично“ на чехите, бе негов шеф, става вторият човек от частния енергиен бизнес, който влиза във властта. Преди него това стори Трайчо Трайков, който преди да поеме поста министър на икономиката, енергетиката и туризма беше шеф в ЕВН България, захранваща с електричество Югоизточна България.

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов е бил избран за председател на Съвета на директорите на НЕК. В управата на електрическата компания влиза и досегашният заместник-главен счетоводител на НЕК Михаил Андонов

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?